Monday, July 10, 2017

Lootusekirjaga seelik

Kleitidele loogiliseks järjeks on seelik :)
Sedakorda ainult üks! Tüdrukud on piisavalt iseteadlikud ja ega kõik minu ettepanekud alati toetust ei leia. Kui käisin välja mõtte, et võiks neile seelikud kududa, tuli ühelt kindel ei ja teiselt vaimustunud ja :) Üheskoos valisime sobiva lõnga ja kudumine algas. Seelik valmis, kui tüdrukud olid tantsupeol. Nõnda pidi pildistamisega ootama kuni sealt tagasi jõuatakse. Tantsupeolt tulid tagasi piigad, kes olid justkui pikemaks kasvanud ja muuski mõttes suuremaks saanud. Äge elamus kogu eluks, ilmselt on nüüd käed rahvatantsule lõplikult antud :) Hästi vahva igatahes! 
Nädal hiljem saime lõpuks ka pildid tehtud ...
 Pitsilise mustri valisin raamatust Siiri rätid (Saara kirjastus 2017) - lootusekiri. See on kindlalt üks mu lemmikuid. Originaalis on mustris ka nupud, kuid need jätsin seeliku puhul tegemata. Lootusekirja ehk õnnestub kunagi ka salli või räti sisse kududa :)
Seeliku disain minult endalt. Alustasin värvlist ja kudusin rõõmsalt alla kuniks sobiv pikkus käes. Kasutasin üht mõnusast Egiptuse puuvillast lõnga. Allääres heegeldasin ka paar pitsirida.
Käed tegelikult sügelevad ja tahaks veel ühe seeliku kududa, aga kui laps ei taha ... Ühesõnaga võtsin hoopis ühe kampsuni käsile :)

Mõnusat juuli jätku!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails