Saturday, September 27, 2014

Seenepirukas ja õunakook

Täna teen juttu hoopis toidust :)
Kuid peagi näitan ka uusi valmis töid käsitöö "rindelt".
Alustan seenepirukast, mida tegin eile. Tänavusel seenerohkel aastal ei saa üle ega ümber seentest. Neid on nii ühel kui teisel moel sissetehtud ja külmkapp ei ole nõus enam ühtki purki vastu võtma :D
Viimasest seenekorrast jäi üle just üks sutsuke ilusaid männiriisikaid. Seenekastet enam ei tahtnud ja seetõttu sai valitud pirukas. Retsepti sain hiljuti töökaaslaselt. Väikese omapoolse kohandamisega pirukas tuli hõrk ja maitsev.
Retsept ka (suure plaaditäie kogus):
Tainas -
200 gr võid
2 muna
6 spl piima
5 dl jahu
pisut soola
Täidis -
ports meelepäraseid seeni või 2 karpi poest ostetud šampinjone
1 sibul
200 gr sinki
6 spl piima
4 muna
natuke sinihallitusjuustu tükke
pipart, vajadusel ka soola.
Pehme või ja munad mikserdada. Segada juurde jahu ja toasoe piim. Panna saadud tainas plaadile. Kuumutada seened, sibul ja sink pannil. Lasta pisut jahtuda. Lisada ülejäänud ained ning jagada segu tainale.
Küpsetada ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit.
Täna aga tegin oma lemmikõunakooki, kuid hoopiski toortatra jahuga. Selle retsepti järgi on mul ema kooki küpsetanud aastaid. Lapsepõlve lemmikkook ühesõnaga :)
Nüüd vahetasin tavalise nisujahu osaliselt tatrajahu vastu ja ilmselt jäängi sellega küpsetama. Imepäraselt maitsev ja hää. 
Retsept (ümmarguse koogivormi kogus):
3 muna vahustada
1/2 kl suhkruga
100 gr võid sulatada ja valada suhkru-muna vahule
3 spl hapukoort
1 kl toortatra jahu
1 kl pannkoogi jahu
Peale õunatükid, suhkru-kaneeli segu ning pisikesed või tükikesed.
Küpsetada ahjus 200 kraadi juures 30 minutit.

Sellised mõnusad ja lihtsad retseptid. Valmivad kiiresti ja maitsevad imehästi.

2 comments:

Arnikai said...

Tõeliselt isuäratav! Peaks proovima...

Triin said...

Kindlasti tasub, on maitsvad ja hääd!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails