Thursday, January 13, 2011

Trips-traps-trull ... Une-Mati

Üks minu lapsepõlve lemmikraamatuid oli Dagmar Normeti kirjutatud "Une-Mati, Päris-Mati ja Tups". Ja nüüd käib ka meie lastel külas Une-Mati :) Raamat on juba üle 30 aasta vana ja natuke väsinud olemisega. Ka minu lastele meeldib Une-Mati raamat väga. Ja miks ei peakski. Praegugi lugedes kiirgab raamatust südamlikkust, headust ja muidugi on seal palju õpetlikku :) Kui ma väike tüdruk olin, oli mul oma Une-Mati ... ema õmbles selle eriti kalli raamatukangelase mulle. Kahjuks pole ta enam alles :(
Oma lastele heegeldasin tillukese, 12 cm pikkuse Une-Mati.
Siin toob ta lastele magusad unenäod ...
 Siin on Une-Mati nähtamatu ;)
 Ja siin lõbustamas kaht rõõmsat tüdrukut, kes Une-Matit kordamööda kaissu võtavad :)
 Une-Mati heegeldamisel kasutasin lõnga Drops Safran, abistas heegelnõel nr 2.
Une-Mati sai tegelikult valmis juba mitu päeva tagasi ja sellest alates on ta laste kõige lemmikum mänguasi.

Pühapäeval alustasin uut kudumit. Sellest tuleb sviiter. Taas kasutasin mõtteid Anna blogist. Temal valmis hiljuti midagi sarnast. Suur tänu Annale mõtteid jagamast! Kaelus on kootud kananahamustriga (üks parempidi, üks pahempidi). Alumine äär tuleb samasuguse mustriga. Lõng: Drops Fabel, toon: Sunset. Kuna lõng on ergas ja kirju, siis eriti head pilti sviitrist ei saanud. Loodan kiirelt valmis saada, et saaksin seda juba seljas näidata.

Tänan!

6 comments:

Monika said...

Une-Mati on üks väga lahe raamat, üks minugi lemmikuid! Sinu Mati on väga nunnu!
Punast kudumit oota juba põnevusega!

Ülle said...

Vahva Mati! Mõnus lasteraamat oli see ka minu jaoks lapsepõlves.
Kudumit ootan mina ka põnevusega!

Anna said...

Une-Mati oli ka minu lapse üks lemmikuid! Üheinen eelkõnelejaga:) ja ootan huviga, milline tuleb kudum. Mitu silmust lõid? Minul oli 65, pärast kasvatusi 130, siis eraldasin kummalegi varrukale 25 ja kaenla alla lõin 7 (130 - 25 - 25 + 7 + 7 = 94). Lõng on 100 g/200 m, varras 5 mm.

Triin said...

Aitäh teile heade sõnade eest!

Anna, mina lõin üles 78 silma, pärast kasvatamist oli silmi 156. Lisaks kudusin ette kaeluseossa kummalegi poole juurde 5 silma. Varrukatele eraldasin 39 silma ja kaenla alla lõin 24 silma. Kokku siis nii: 156 + 10 - 39 - 39 + 24 + 24. Koon vardaga 3,5. Suurusele M peaks kudum vastama. Praegu on kootud nabani ja tundub, et istub seljas hästi. Käsil on kolmas tokk lõnga (50g/205m). Loodan kehaosa kolme tokiga valmis saada.

Laura said...

Imeilusad tööd. Minule meeldivad loomulikult need nupsud ja tupsud:)- igasugused:) Super:)

Triin said...

Suur tänu, Laura!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails