Thursday, November 17, 2016

Viklitega labakindad

Ilm on taas novembrikuiselt hall ning luitunud. Kohe nii hall, et pildistadagi on keeruline. Siiski kibelen näitama äsja valminud labakindaid. Mõneks ajaks võib vist küll labakud "nurka visata" ja taas sõrmkindad välja otsida, aga ... igatahes loodan, et hall vaheldub ja varsti saame taas päikest näha. Olgugi, et lühike hilisügisene päev sedagi vaid jaopärast näitab. Seda väärtuslikumad need üksikud hetked on :)
Need labakindad kudusin mõnusalt pehmest meriinovillasest lõngast. Sisse sai vikleid ja randmeossa ka natuke pitsilisemat mustrit.
Mulle meeldib, kui kindad on tihedalt kootud ja samas ka pehmed. Need siin vastavadki täpselt minu soovidele. Eelistan kududa võimalikult peene vardaga. 3 mm varras kinnastele on minu jaoks juba mõeldamatult jäme. Varasemalt olen ka selle etapi läbi teinud, kus kasutasin 3 või 3,5 mm vardaid. Tulemus jäi liialt lötakas. Nõnda koon juba ammu kindaid mitte jämedamate kui 1,75 mm varrastega, enamasti aga veelgi peenematega. Näiteks nendele kinnastele kasutatud lõngale oli märgitud vardasoovituseks 3,5-4 mm. Ilmselgelt ei saaks ma soovitud tulemust selliste varrastega. Seepärast võtsingi 1,5 mm vardad ja loomulikult olen oma valikuga rahul :)
 Seekord kasutasin üht osa Muhu kindakirjast, mille leidsin raamatust "Eesti silmuskudumine. Tavad ja tehnikad" (kirjastus Saara, 2014)
Nautisin viklite kudumist ja ilmselt võtan selle peagi uuesti käsile. Vahelduseks nii mõnus ja äärmiselt sümpaatne viis mustrite loomiseks.

 Selleks korraks jälle valminud töö näidatud :) Mine tea, ehk rändab kindapaar Jõulutaadi kingikottigi ...

3 comments:

Ingi said...

Imekaunid kindad!

Ülle said...

Väga ilusad!
Ma ootan ka ilusamat ilma, vaja sõrmikud pildile püüda :)

Triin said...

Suur tänu Ingi ja Ülle!
Ülle meil siin Pärnus oli täna hetkeks isegi ilusamat ilma märgata, kuid paraku lühidalt. Loodan peagi Sinu sõrmikuid ka näha :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails