Friday, July 11, 2014

Haapsalu

Ütlemata mõnus on vahel kodust eemale saada. Eriti suvisel ajal ja eriti Haapsalusse.
Haapsaluga on nii, et mõtted muutuvad ja tempo muutub. Haapsalu rütm on hoopis teine kui koduses Pärnus. Seal kohe tekib selline mõnus tunne, mida isegi kirjeldada ei oska :) Nõnda veetsimegi perega pehmete rütmide ja õdusa äraolemisega päeva Haapsalus.
Muuhulgas astusime loomulikult sisse ka Pitsikeskusesse :) Imetlemist jagus pikemaks ajaks. Haapsalu pitsilised mustrid on ikka niivõrd köitvad, et meie peres ei jää neid vaadates enam keegi külmaks.
 Parasjagu on Pitsikeskuses võimalik vaadata ka Aide Leit-Lepmetsa näitust Pitsilised maalid. Ülimalt vahvad lahendused, maalide sisse on poetatud isegi kootud pitsiliste mustritega kleidid või muud detailid. Nendes on nii palju headust ja rõõmu, et lust vaadata :)
Ja sellega asi ei piirdu. Külluslikud etnokudumid on samuti esindatud näitus-müügiga. Üks töö uhkem kui teine ... Pildile jäi vaid pisike osa imeilusast käsitööst. 
Kulgesime terve päeva Haapsalus. Jõudsime pisikestele tänavatele, kus varem polnudki käinud, jõudsime ka kohtadesse, kus alati käime. 
Sel korral oli ka pisike lisa "ülesanne". Nimelt on paljuski just Haapsalus filmitud tüdrukute viimase aja üks lemmikfilme Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladus
Käisime läbi väga paljud kohad, kus võtted toimusid. Lapsed sättisid end ka justkui filmile ja meie pildistasime :D 
Ja väikeste pauside tarvis oli mul muidugi kudumine kaasas. Nii et, kui lapsed mänguväljakul möllasid või me kohvikus omi roogasid ootasime, ma kudusin :) Väike tõestus ka ...

Ega polegi muud kui soovitada ... Minge Haapsalusse ja vaadake kõike ise ...
Ausõna tasub ära ;)

4 comments:

Diana Tammann said...

Haapsalu on väga mõnus linnake. Olen end mitu korda tabanud mõttelt, et sooviksin seal elada...

Meeli said...

Paistab, et ilmaga teil ka vedas :)

Martaberta Kompulsiivkuduja said...

Haapsalu on nagu suureks saanud Bullerby- helge, valge ja nauditav.

Triin said...

Diana, minagi olen hellitanud samu mõtteid :) Aga lõpuks jõuan ma ikka järeldusele, et Pärnulgi pole häda midagi. Lihtsalt tore on vahel ära käia ja nautida teistlaadset kulgemist, mida Haapsalu rohkelt pakub.

Meeli, ilmaga vedas meil tõesti üsna hästi. Sel korral oli küll nii, et kirdetuulte tõttu pakkus kõige mõnusamat olemist kesklinn ning lossihoov. Promenaadil oli suhteliselt jahe :)

Mulle väga meeldib Sinu võrdlus Martaberta. Väga kenasti iseloomustab tõesti Haapsalut!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails