Monday, August 19, 2013

Suvejuttu ja rätijuttu

Imelikul kombel on augustikuu juba poole peale jõudnud ja isegi pisut rohkem. Sügisele ei taha veel mõelda. Ma olen selleks liialt suvelaps :) 
Postitusi pole ma siia viimasel ajal eriti teinud, käsitööd aga ikka endiselt mõnuga. 
Puhkus oli tore, aga pikemat reisijuttu teen vast mõnel järgmisel korral. Seekord  näitan ikka rohkem käsitööd, sekka tiba juttu ka.
Veetsime toreda päeva Pärlseljal. Olin seal lapsepõlves pioneerilaagis ja sealt maalt alates satun ikka aastas vähemalt korra Pärlseljale tagasi. See on üks paik, kus ma (nüüd juba me) tunnen end alati eriliselt hästi :) Pole vahet, kas juhtuda sinna südasuvel, sügisel, kargel talvepäeval või nurmenukuajal. Ikka ühtmoodi mõnus ja energiat andev. Juba tee sinna on ilus, valdavalt männimetsast ümbritsetud või vanade põlispuude all. Sel aastal käisime Pärlseljal augustikuus. Oli soe, aga tuulega päev, vahused lained paitasid kivisid ja meie nautisime kogu ümbritsevat. Vette ei kippunud, kuigi see polnudki eriti külm ja taamal nägime päris mitmeid inimesi ujumas. Tavapäraselt valisime koha veidi eemale, mitte päris endise pioneerilaagriga kohakuti (kuigi vaid seal on kõige mõnusam liivarand) ja nautisime oma perega olemist. 
Lapsed tegutsesid liiva, kivide ja väikeste puujuppidega. Ehitasid lepatriinudele maju ja püstkodasid, korjasid ilusaid kivikesi ja hüppasid niisama kivilt-kivile. 
Mina üritasin äsja valminud rätti pildile saada. Tohutu tuule tõttu oli see tegelikult päris keerukas, aga samas ka väga lõbus. 
Rätt oli vahepeal laste käes nagu puri :)
Ka mina sain "purje" hoida :)
Tütreke tahab samuti endale rätti, esialgu poseerib minu omaga :)
 Selle räti kudusin endale spetsiaalselt Haapsalu pitsipäevaks, mis pühapäeval tulemas on. Haapsalu on meie pere jaoks samuti üks lemmikkohti ja nüüd ootame juba väga, et pühapäev ometi kätte jõuaks :)
Muster: Lilleaiakiri, raamatust Haapsalu rätt
Räti tiivasirutus on 206cm ja kõrgus 80cm, seega asjalikult suur rätt :)
Lõng: Drops Kid-Silk (75% mohäär, 25% siid), mida kulus peaaegu 4 tokki.
Varras: 3,5 

Huvitav, huvitav kellega Haapsalus kohtume? 
Peaasi, et ilm ilus on!

2 comments:

Diana Tammann said...

Mmm... kui mõnusalt pehme ja soe rätt. Pidulik ka . :) Drops Kidsilk on minu lemmik. :)

Triin said...

Diana, tänan! Mulle ka meeldib Drops Kidsilk, kuid kõige lemmikum on Rowan Kidsilk Haze. Sellest kudusin ka räti, tõmban üles ja siis saan näidata ka :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails