Thursday, June 13, 2013

Raamat "Muinasjutulised mänguasjad"

Eile toimus Lõngastuudios minu esimese raamatu esitlus. Oli väga armas õhkkond, kohal olid sõbrad-tuttavad ja kaasaelajad. 
Meenutasime toimetaja Annikaga, kuidas raamat sündis ja tema kirjutamine toimus. 
Minu jaoks oli raamatu kirjutamine loomulikult väljakutseks, aga samas väga lõbusaks ja armsaks tegevuseks. Mänguasju nimelt saab ainult siis teha, kui hea tuju on :)
Mul tegelikult vedas tohutult, sest kogu raamatuga lähemalt seotud seltskond oli siitsamast Pärnumaalt. Nõnda oli meil mõnusalt mugav toimetada. Fotograaf Urmas veetis nii mõnedki nädalavahetused meil külas olles ja hulgaliselt detailifotosid pildistades. Lastel olid vahepeal seetõttu ka suud liialt magusad, sest onu Urmas tuli alati mõnusa maiustusega :) Ja mis põnev atribuutika tal veel kaasas oli ... Ühesõnaga olid meil väga rõõmsad nädalavahetused. 
Lisaks toredale fotograafile ja armsale toimetajale, oli abiliseks ka Lõngastuudio lahke pererahvas. Aet andis mänguasjade tarvis lõngale soodustusi ning Merle aitas juhendeid testida. Mänguasjade heegeldamisega sai käe valgeks ka toimetaja Annika. Tema käe läbi sündis üks armas Lotte, kes nüüd Annika tütrega kõikjal kaasas käib :)
Ja loomulikult oli mul veel hulga armsaid abilisi, kes juhendeid testisid. Aitäh teile Carlen, Hanna, Külli ja Küllike! Lambavilla eest tänan Katrinit, tänu kellele on mul ikka parim võimalik täitematerjal võtta olnud.
Mõningate formaadi muudatuste tõttu jäid osad väga suurepärased fotod raamatus kasutamata. Kuid ainult endale ei tahaks neid hoida, seepärast saate neist mõnda näha nüüd siin. Ja ka edaspidi :)
Fotograaf Urmas Luik käis mänguasjadega tõesti pea igal pool, viies neid nii metsatukka, vanasse talumajapidamisse, bussipeatusesse kui ka väravaposti otsa ... ja kindlasti veel päris mitmetesse kohtadesse, mida ma hetkel meenutada ei suuda :D
Loodan, et raamatust saavad rõõmu tunda paljud emad-vanaemad, et valmistada oma armsatele toredaid mänguasju. Sest enda tehtud mänguasjad elavad ja oi kui palju põnevamaks ning fantaasiaküllasemaks muudavad nad laste mängud.

Rohkelt rõõmu!


7 comments:

Arella said...

Palju õnne raamatu ilmumise puhul! Ilus raamat :)

Helena (Jenniplika) said...

Palju õnne ilusa raamatu puhul! Kui Pärnu Postimehes artiklit nägin, siis sain aru küll, kelle ja millega tegu on :o))
Edu edaspidiseks!

Heli said...

Tuult tiibadesse ja ka edaspidiseks rohkelt toredaid ideid!

Triin said...

AlleRaa, tänan õnnesoovi eest!

Tänan Helena õnnesoovide eest! Pärnu Postimehes oli tõesti väike jutuke minust :)

Heli, suur tänu! Ideid on tõesti rohkem kui neid teostada jõuab. Nimekiri üha pikeneb :)

Diana Tammann said...

Palju, palju õnne! Ja muidugi edu!
Oli plaanis ka esitlusele tulla, aga tööl muutusid asjaolud. Aga ma mõtlesin sulle. :)

Kadri Kivistik said...

Oh nii äge! Palju õnne raamatu puhul! Peab minema poodi piiluma ja ostma :)

Triin said...

Suur tänu Diana!

Kadri, tänan!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails