Saturday, January 12, 2013

Sacher ja üks väike uudis

Kõigepealt jagan teiega uudist, et Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus avati hiljuti uus vahva disaintoodete pood Keep. Poe kohta saate täpsemat infot lugeda-vaatata siit. Ja paar päeva tagasi jõudsid sinna ka minu amigurumi mänguasjad. Loodan, et mänguasjad leiavad uued toredad kodud ja mis peamine - heakskiidu.
Mänguasjade valik sai päris suur, on nii pisemaid kui suuremaid tegelasi. Omad lemmikud peaksid leidma nii poisid kui tüdrukud :)

Hiljuti jäi silma üks põnev šokolaadikook - Sacher. Sattusin erinevaid kokaraamatuid sirvides Sacherile peale. Tundus ahvatlev. Uurisin pisut veel erinevaid retsepte ja lõpuks panin kahest retseptist kokku endale sobiva. Mõte oli võimalikult lihtsalt hakkama saada. Ühe retsepti järgi tegin põhja, teise puhul tundus kate põnevam. Tulemuseks on rammus ja ülimaitsev tort :)
 Kasutasin retsepte, mis pärit järgmistest allikatest:
A. Kuning Kuninga magusaraamat (2007) ja
ajakiri Kööginurk 12/2012.

Esimesest kasutasin põhja ja teisest katte tegemise retsepti. Pisut kohandasin koguseid. Vabandan juba ette, kui sarnane retsept kuskil netis juba olemas. Kuna ma väga harva internetist retsepte otsin ja pigem koju kogunenud kokandusraamatuid- ajakirju sirvin, siis puudub mul tegelikult ülevaade internetis liikuvatest retseptidest. Ja nagu taas, mängis minu puhul rolli ka tordi tegemise lihtsus. Sacheri torti oli tõesti mõnus teha ja kindlasti jääb ta meie kodus kookide hulka, mida ikka aeg- ajalt uuesti teeme.

Põhi
250g mõrušokolaadi
200g jahu
150g suhkrut
120g võid
7 muna
Vahele ja peale aprikoosimoosi.
Kate
100g mõrušokolaadi
2spl kondentspiima
1spl vedelat mett
Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval munarebud, sulatatud šokolaad ja jahu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult tainasse. Tõsta tainas lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 160 kraadi juures 60 minutit. Lase jahtuda ja lõika kaheks kettaks. Määri ketaste vahel aprikoosimoosi, samuti pealmisele kihile. 
Tee valmis kate ja määri tordi peale ning äärtele.

Kate jäi tordil ebaühtlane, järgmisel korral tean juba, kuidas paremini toimida.

Sel korral uusi töid veel ei näita. Paar mõnusat tööd on pooleli ....


2 comments:

Diana Tammann said...

Soovin, et sinu toredad mänguasjad leiavad endale armastavad kodud. Kook tundub väga maitsev. :)

Triin said...

Diana, suur tänu heade soovide eest! Kook oli väga maitsev ja kindlasti teeme seda varsti jälle.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails