Saturday, June 30, 2012

Suvine hõlmik

Hiljuti ostsin Käsitööaidast imelise Madelinetosh meriinovillase lõnga. Kirjeldasin siin seda kui harmoonilist lõnga. Esialgu oli plaan kudumisega pisut oodata, kuid lõng tõmbas tõeliselt enda poole. Kududes sattusin suisa sõltuvusse ja võimatu oli tööd käest panna. Seda kiiremini hõlmik valmis sai.
Mulle hakkas Käsitöö kevadnumbris (2012) silma üks Anna hõlmikkampsuni kudumise õpetus, mida teha soovisin. Tosh Sport tundus just õige selle kudumiseks ja nii ka sündis. Tulemusega olen rohkem kui rahul. Imeline lõng väga huvitavate värviüleminekutega ja eriliselt pehme. Tegin töös ka pisikesi muudatusi. Neist kõige märgatavam on vast käiste osa, kus jookseb ainult üks mustrikord ja ülejäänud osa on parempidiste silmustega kootud. Pisemaid muudatusi on veelgi. 
Kaugelt vaadates tundub asi üsna ühtlaselt hall, lähemal vaatlemisel on näha rohekaid, sinakaid, hallikaid ja pruunikaid toone. Lõpptulemusena moodustusid kudumile toredad värvilaigud. Valmis sai mõnus hõlmik, mida praeguste ebamääraste suveilmadega päris hea kanda.
Disain: Anna Vershik (Käsitöö, kevad 2012)
Lõng: Madelinetosh, Tosh Sport (100% meriinovillane/248m), toon: cove. Kulutasin kolm vihti.
Varras: nr 3,5.

Uus töö on ka valitud, koon Malabrigo lõngast, mille juba talvel Käsitööaidast soetasin.
Viimaste tööde puhul on lõngad vihtides olnud ja kuna mul kaasaegset kerilauda jms pole, siis kerisin käsitsi. Mäletan lapsepõlvest, kuidas ma ema aitasin. Tema keris ja mina hoidsin vihti, nõnda edenes töö päris kiiresti. Nüüd aitavad mind mu pisikesed tüdrukud :) Aeg lendab ... soe tunne koostegemisest jääb :)

Maasikaaeg on käes ... nautigem, sest aeg lendab ...



2 comments:

Diana Tammann said...

Väga ilus. Ja nii ruttu sai sul vamis. Ilmset oli mõnus kududa .:))

Triin said...

Suur tänu, Diana! Kududa oli nii mõnus, et käestki ei suutnud tööd panna :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails