Sunday, June 17, 2012

Ristimine

See kevad on taas olnud pisut teistmoodi, natuke ärevam ja pisut päikselisem :) Valmistusime tüdrukute ristimiseks. Aprillis alustasin ristimiskleitide kudumist. Eilsel ristimisel tõdesin, et kleidid sobisid suurepäraselt ja olid täpselt tüdrukute nägu. 
Ma ei oleks ette kujutanud tüdrukute ristimist väiksematena. Olen näinud, kuidas pisikesed lapsed tseremoonia ajal nutma puhkevad ja ristimine neile hoopiski ehmatav tundub. Meie jaoks oli selge, et preilisid saab ristida siis, kui nad sellest aru saavad ... et ei oleks nuttu ... et nad lihtsalt altari eest jooksu ei pistaks ... 
5 aastased on mõistlikud ja arukad. Nad olid küll pisut ebakindlad ja ütlesid enne ristimist, et natuke ka kardavad. Siiski möödus kõik rahulikult ja lapsed said ühe kogemuse võrra rikkamaks. Nüüd räägivad nad uhkusega oma eilsest päevast, vaatavad kiriku poolt kingitud "Piiblilood" raamatut ja arutlevad huviga kõige toimunu üle.
Kleitidest ka natuke ...
Disainisin kleidi ise. Mul oli ettekujutus, kuidas kleidid peavad tulema ja üritasin oma mõtted 100% realiseerida. Nüüd võin öelda, et kleidid said täpselt sellised kui mõelnud olin.
Kudusin taas ülevalt alla ühes tükis. Passe on parempidises koes ja seelikuosas lehemuster. Kasvatused on tehtud mustrikordade vahel pahempidisel osal. 
 Kleitidele annavad ilu juurde pärlitooni nööbid ja pikk satiinpael. Kuduma asudes käis mõtetest läbi ka, et rinnal võiks olla mõni lilleõis. Kleite kududes mõtlesin ümber, lilled tundusid juba liialdusena. Tõdesin taas, et lihtsuses peitub võlu :)
 Siin on natuke lähemalt näha ka muster. Alläärde jõudes olin täpselt nii palju silmuseid juurde kasvatanud, et sain lisada veel ühe mustrikorra. Nõnda jäi kleidi alläär kaunilt laineline. 
Disain: minult
Lõng: pärlivalge Katia Brisa (60% merseriseeritud puuvill 40% viskoos/125m), mida kulutasin kahele kleidile 14 tokki.
Varras: nr 3

Minu jaoks oli eile topelt tore päev :) Oli ka minu sünnipäev. Hommikul äratati mind lauluga ja päev möödus kõigi kõige kallimate inimeste seltsis :)
Nüüd tuleb kõik need sülle sadanud õnned ja head soovid realiseerida :) 

Helget suve!

11 comments:

Külli said...

Väga kaunid kleidi ja piigad.

Triin said...

Suur tänu, Külli!

Kati said...

Võrratult ilusad kleidid! Ja õnne eilse sünnipäeva puhul ka !

Pille said...

Ikka tõsiselt imelised kleidid!

Kai:) said...

Palju õnne Sulle tagantjärgi! Kleidid on lihtsalt võrratud ja sobivad piigadele nii hästi,oled valinud väga ilusa mustri!

tiinablogi said...

Imekaunid kleidid on Sul valminud! Lihtsalt võrratud inglikesed on piigad nendes kleitides...! Palju-palju õnne sellise tähtsa sündmuse puhul!
Tiina

Laura said...

Inglikestele ja perele veelkord õnne!

Diana Tammann said...

Palju, palju õnne teile veel kord. :) Kleidid on väga ilusad.:) Ilus päev oli teil.

Heli said...

Soovin Su kullakestele kõike head ja võib vaid ette kujutada nende leerikleite:)
Ilusa ja piduliku lõnga valisid, mulle väga meeldib ka kleidi disain. Kaunis idee on kauniks kootud.

Jaanika said...

Imetlesin neid fantastilisi kleite juba FB-s ja tõden veel kord, et kleidid on superkenad armsate piigade seljas.

Triin said...

Kati ja Pille, tänan!

Suur tänu, Kai! Muster tundus nendele kleitidele ainuõige :)

Tiina, tänan ilusate sõnade ja soovide eest!

Aitäh, Laura!

Diana, tänan! Me tõesti nautisime pidulikku päeva ja kõik kujunes nii nagu soovinud olime :)

Heli, suur tänu! Leerikleitideni on veel palju aega ja kes teab, kas neile siis enam minu tööd meeldivad ... aga loodame :)

Tänan, Jaanika!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails