Sunday, June 24, 2012

Jaaniaegsed tegemised ....

Lõpuks sain valmis ühe talvel alustatud kudumi.
Käsitöö 2011 talvenumbris olid esindatud paar Anna hõlmikut, millest mulle kaanefotol olev kohe silma jäi. Nõnda sai kudumisega juba talvel alustatud. Vahepeal tuli töid vahele ja kudumine jäi ajutiselt kõrvale. Nüüd lõpetasin ära. Järgisin küll juhendit, kuid lisasin kehaosale ühe mustrikorra, sest tahtsin saada pikemat hõlmikut. 
Käistele otsustasin ainult osaliselt augulise mustri kududa.
Siin on näha lõnga põnevad toonid. Tegemist on alpakalõngaga, mille tumesinisel taustal on näha ka türkiissinist ja fuksiaroosat. Tulemuseks on väga kaunite varjunditega lõng.
'
Lõng: Drops Alpaca (100% alpakavill/50g/167m), mida kulus peaaegu 6 tokki.
Varras: nr 3
Olen lõnga ja kudumiga väga rahul, mõnusalt pehme ja soe, hea kanda nii suvel kui talvel.


Jaaniaega oodatakse meie peres alati väga. Kõige olulisem on muidugi jaanituli :)
Sel aastal ootasid lapsed lisaks jaanitulele väga ka võidupüha paraadi. Ilmateade midagi head selleks päevaks ei lubanud. Küll aga oli reedene päev mõnusalt soe ja nõnda me õhtupoolikul linna jalutasime. Jalutuskäik kujunes tõeliseks elamuseks. Kõigepealt olid minizoo ukse ees päevitamas kaks suurt ussi, kelle juurde lapsed sekundiga jooksid ja pai tegid. 
Kesklinnas olid juba paigaldatud turvapiirded ja hoogsalt tegeleti paraadiks valmistumisega. Meil õnnestus näha võrdlemisi madalalt lendavat lennukit ja kõik muutus veelgi huvitavamaks, kui selgus millega täpsemalt tegu on ... lennukist hüppas välja mitmeid langevarjureid.
 Lapsed jõudsid ainult õhata, kui põnev neil on ja juba algasid paraadi proovid.
 Suurim vaimustus tekkis, kui kollaste tuttidega kodutütred mööda marssisid. Nende pärast muretsesid tüdrukud ka eilset paraadi vaadates. Oh seda kergendust, kui lapsed nägid, et tuttmütsidel on helesinised keebid seljas ja väga märjaks nad õnneks ei saa :)
 Reedeõhtust päikselist paraadi peaproovi oli tore vaadata :)
 Nägime ära ka presidendipaari ja tüdrukud olid väga õnnelikud, kui president vastu lehvitas :)
Kahju, et eile polnud päikest ja võidupüha paraad vihmas pidi mööduma.

Jaanituli sai siiski tehtud, vaatamata sellele, et terve päeva oli sadanud. Õnneks võttis ka vihm hetkeks aja maha ja tule süütamine pärast mõningast ponnistust päädis uhke lõkkega. Ja järgmisel hetkel piserdas meid taas vihm. Aga see enam ei lugenud, jaanilõke ajas minema kõik muud mõtted ja isegi vihm ei suutnud enam heidutada :)
 Jaanitulelt koju sõites saime väga erilise elamuse. Märkasime eemalt, et teel seisab midagi suurt. Lähemale jõudes selgus, et tegemist on põdraga. Seisis seal uhkelt keset maanteed ja ootas oma kaht vasikat järgi. Ühiselt läksid nad üle tee ja kadusid metsahämarusse ...

Loodan, et nautisite vaatamata vihmale jaaniööd :)

4 comments:

Diana Tammann said...

Kena kampsik. :) Alpaca on mõnus, pehme, soe ja siidine... :)
Jaan oli jah, vihmane. Tore, et vihm lasi ikka tuld teha. :)

Ülle said...

Ilus kampsik, seljas kena ja lõng on ju lausa suurepärane sul valitud.
Jaan oli vihmane, meil rikkus küll terve päeva plaanid ära:(

Triin said...

Tänan, Diana! Alpaka on tõesti mõnus lõng, olen nüüd hõlmikuga juba mitmeid kordi käinud ja praegu on tõesti ainult kiidusõnad lõngale.

Ülle, suur tänu! Unustasin postituses mainida, et olen Sinu mehe tehtud sallinõela uhke omanik (kindlasti märkasid fotol olevat sallinõela). Soetasin selle Lõngastuudiost ja olen väga rahul.

Monika said...

Väga ilus sinine kudum!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails