Monday, December 26, 2011

Waldorf- nukud

Lõpuks saan näidata kaht waldorf- nukku, mille tegemist sügisel Maarja Magdaleena Gildis õppimas käisin. Meie juhendaja oli Kristiina Vunk, kes alustuseks rääkis päris põhjalikult nuku omapärast. Lühidalt saab selle kokku võtta nii: "Kui nukk on lihtne, ta nägu on vaid aimatav, loob lapselik fantaasia puuduva ise juurde. Tema mängus nukk naerab, nutab, on kuri või väsinud. See fantaasiategevus mõjub kujundavalt ja arendavalt lapse ajutegevusele." (R.Steiner)
Nukk on õmmeldud puuvillatrikoost ja täidetud lambavillaga. Käisime koos nukke õmblemas 1,5 kuud ja töötunde tuli nõnda 18. Tegelikkuses kulus töötunde veel hulga rohkem, sest minu eesmärgiks oli valmistada kaks nukku. Tegin neid paralleelselt hiliste õhtutundideni, sest laste nähes ei saanud tööd kätte võtta.
Täiesti kindlalt võin väita, et ilma toreda seltskonnata, asjaliku juhendamise ja entusiasmita, oleksin töö ilmselt pooleli jätnud. Entusiasmgi muutus vahepeal tüdimuseks ... Õnneks oli tööl konkreetne eesmärk ja ma lihtsalt pidin aja raamidesse mahtuma :)
Hirmutavana mõjusid ka laste viimase paari kuu unistused barbi- nukkudest, millele üritasime piiri panna ja asjalikke vastuväiteid esitada.
Waldorf-nukud jõudsid õnneks õigeks ajaks jõuluvana kingikotti, kuid riiete osas tegime esialgu järelandmisi. Ma lihtsalt ei jõudnud kõike ise teha. Nüüd ongi lastel omad mõtted, missuguseid riideid nad  nukkudele soovivad :) Minu ülesandeks on endast parim anda ja meelepärased riideesemed valmistada.
Lapsed panid nukukestele ka kohe nimed ... 
Klaara ja .... ei, mitte Veera, hoopis Brita :D
 Lapsed olid nii- nii rõõmsad nukkude üle ja kinnitavad siiani, et need nukud on kõige armsamad nukud üldse! Mis võiks mulle rohkem meeldida ja pai teha :)
Nukuke nimega Klaara ...
 Nukuke nimega Brita ...
Üks väike tähelepanek veel ... Nukud on umbkaudu 43cm pikad, seega 2-3 cm lühemad kui meie kaksikud sündides. 

Jõulupühad möödusid meie peres tuulerõugete tähe all. Üks lastest jõudis nood enne jõule ära pidada, teisel hakkas haigus just päev enne jõule. Lapseke vaevles kolm päeva kõrges palavikus ja eile oli tunne, et peaksime lapse üle keha rohelisega ära võõpama ... küll on tal palju punne peal. Hetkel on kõige jubedam nägu, suurtest villidest on saamas armid, mis ilmselt veel pikaks ajaks tema näole jäävad ... 
Aga palavik on õnneks tänaseks möödas ja lapsel tuju hulga parem. 
Oleme terve tänase päeva mänginud uusi toredaid mänge: kaardimängu "Must Peeter", uut lauamängu "Matk mööda tuletorne" ja avastamist ootab veel "Lotte lauamäng". 
Mõnusad perekesksed jõulud :)

Tänan külastamast ja aitäh kõigile, kes blogisse häid soove on jätnud!

9 comments:

Monika said...

Väga armsad nukud!

Sirtsuk said...

Tõeliselt nunnukad!
Kas selle puuvillatrikoo all käib ka mingi kangas, näost eraldan kanga all selliseid jooni, mis ilmestavad nägu?

Ülle said...

Imearmsad nukud!

Triin said...

Monika, suur tänu!

Sirtsuk, aitäh! Puuvillatrikoo all on tõepoolest veel ka teine kangakiht. Ja nukul on olemas silma- ja kuklajoon. Üks niit jookseb ka otsaesisel.

Tänan, Ülle!

Diana Tammann said...

Armsad nukud. :)
Lapsekestele kiiret tervenemist. :)

Meeli said...

Head paranemist!
Nukud on väga armsad. Ja õpetajaga teil vedas - Kristiina on lihtsalt väga tore ja südamlik ning hingega asja juures.

Triin said...

Diana, tänan! Juba ongi tervis paranemas, õhtuks tuli vaid väike palavik ja laps juba hulga rõõmsam :)

Aitäh, Meeli! Õpetajaga vedas tõepoolest :) Olen Sinuga tema iseloomustamise osas vägagi nõus! Need olid väga südamlikud ja toredad kohtumised - nuku õmblemised :)

Mytsi Wabrik said...

Väga armsad nukkud! Pole kahtluski, et need on kordades etemad kui masstoodangu barbid jms.

Täpilisele lapsele kiiret paranemist!

Triin said...

Ene-Ly, tänan!
Lastel ka juba hulga parem :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails