Sunday, November 13, 2011

Isadepäev

Kaua oodatud isadepäev ongi kätte jõudnud.
Ettevalmistused tähtsaks päevaks algasid meie pere jaoks juba kuu aega tagasi.
Ja oi seda saladusehoidmist ... küll oli vahepeal raske, vägisi tahtis üllatus huultelt pudeneda. Laste kiituseks saan öelda, et kiusatusele vaatamata, suutsid nad saladust hoida. Eile õhtul küll lobisesid välja, et läheme üllatust ära tooma, aga ei midagi rohkemat :D

Eile oligi suur ettevalmistamise päev. Õhtul tegid lapsed küpsisetorti, minu ülesandeks oli kõige vajamineva valmis panemine. Ülejäänuga tegelesid lapsed ise ...
 Täna hommikul tegelesime kaunistamisega ...
Sedakorda käisime lastega Maarja Magdaleena Gildis, täpsemalt Helle Savitoas.
Helle juures oli tore! Lapsed said põhjaliku ülevaate, kust savi täpselt saadakse, kuidas sellega toimetada tuleb ja missuguseid põnevaid abivahendeid saab töös kasutada. Helle ise on nii tore ja soe inimene, kelle savitöid võikski imetlema jääda :) Meie esimene kord ei jää kindlasti viimaseks. Kingitusi läheb ju ikka vaja :) Ja endalegi tahaks veel midagi toredat teha ...
Meie esimene tegemine kulges nii ...
Kõigepealt meisterdasime issile tassi ja taldriku ning tegelesime nendele mustrite pressimisega. Vahepeal käisid asjad ahjus. Järgmisel korral läksime glasuurima. Seejärel käisid asjad jälle ahjus ja eile saime värskelt ahjust tulnud (loe: kuumad) tassi ja taldriku kätte. Ootusärevus ja põnevus oli suur, sest lõplikud värvid selgusid alles pärast glasuuritud asjade ahjust tulekut. Tulemus oli rõõmsalt kirju ... täpselt selline nagu lapsed neid valmistades :)
Hommikul andsid tüdrukud pidulikult issile kingituse üle.
Laulsid, lugesid luuletust, kõige lõpuks andisd üle kingitused ja kaardid.
Mõlemate laste kingitused said palju kiita. Hommikukohvi jõi issi juba uuest tassist ja sõi taldrikult laste valmistatud küpsisetorti. Kohv maitseb nüüd igal juhul kordades paremini ja hommik algab heatujuliselt, sest võileibki on hulga maistvam uuelt taldrikult võttes :)

Kahju, et ma oma isa tänasel päeval kallistada ei saa ... Aga me viisime temalegi küünla :)

Nüüd vaatasime ETVst isadepäeva kontserti. Mulle väga meeldis! Eriti meeldisid väikesed lookesed, mida esitas Anu Lamp :) Kohati vägagi mõtlemapanevad, samas soojad ja ehedad.


Head isadepäeva ja toredat olemist perega!

4 comments:

Diana Tammann said...

Väga armsad kingitused. Tass ja taldrik said täpselt nii ilusad ja rõõmsad nagu tänane päev olema peab. .) Tublid tüdrukud.

Ja sinu blogil on ka ilus kleidike seljas. ;)

Triin said...

Jaa, tüdrukud olid ise ka väga rõõmsad :) Ikkagi kirjumast kirjum tulemus ja mis peamine kõik värvid said ära proovitud :) Issi kiidab aina, kui mugav tass ja kui mõnus taldrik!

Blogi tahtis juba ammu uut kleidikest saada, võtsin asja lõpuks käsile ;)

Anonymous said...

Tõeliselt toredad ja kordumatud kingitused!:)

Triin said...

On tõesti :) Lastel on suur rõõm näha, et issi iga päev nende kätetööst hommikukohvi joob, võileiva või kooki sööb :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails