Tuesday, January 4, 2011

Sviiter viltuse vausabaga

Head ja paremad soovid uueks aastaks teile kõigile! Loodan, et alanud aasta on tulvil headust, häid mõtteid, huvitavaid ideid ja kalleid inimesi! Ja et kõike seda on teie ümber hästi palju :)

Aasta viimastel päevadel lappasin oma lõngavarusid ja uurisin ajakirju. Silma jäi ajakirja Käsitöö 2010 sügisnumber. Täpsemalt jäin vaatlema erinevaid Anna teostatud kudumeid. Nii sündiski idee ... alustasin mohäärist sviitri kudumist (ajakirjas lk 32-33). Täpselt samasugune minu kudum ei saanud, kuid häid ideid ammutasin Anna sviitrist palju. Nii hea oli kasvõi silmade arvu kalkuleerida :) Siiamaani kuulusin nende inimeste hulka, kes ainult raglaanis ülevalt alla on kudunud. Nüüd kasutasin Anna pakutud varianti ja see sobis mulle väga hästi! Võin öelda, et kudumine suisa lippas käes ja tulemus on nüüd siin näha ...
Päris samasugune mu kudum võrreldes Anna omaga pole, sest tahtsin mustrit vaid sviitri alumisse ossa. Ka kasutasin ma teist mustrit. Sobiva mustri leidsin ühest saksakeelsest ajakirjast Grosses Strickmusterheft (1988). Täna sirvisin raamatut Pitsilised koekirjad (1978) ja ka seal hakkas mulle sama muster silma (nr 151).
 Ise ma jätkuvalt poseerida ei armasta ja seetõttu on fotodel näha peamiselt kudum ;)
 Mulle meenutas muster natuke vausabakirja.
Kuna aga selle mustri puhul on kõik kuidagi nihkes ja päris vausaba välja ei joonistu, siis nimetaksin teda viltuseks vausabaks. Siin on muster ka lähemalt näha.
Lõng: Drops Kid Silk (25g, 200m), kulus 3 tokki.
Vardad: nr 3,5.

Ja väikese ääremärkusena lisan, et nüüd on võimalik näha minu viimati valminud rahvuslikke kleite ka ühe kandja seljas ... mulle tundub, et kleit sobib Laurale väga hästi :) Suur tänu Laura emale, et sain loa nii armsa foto oma blogisse riputada!

Parimaid mõtteid uuel aastal!


8 comments:

Ülle said...

Head uut aastat Sulle!
Ilus ja õrn naiselik kudum!

Monika said...

Head uut aastat Sullegi!
Ilus, õrn ja õhuline kudum! Sobib Sulle väga hästi!

Anna said...

Head uut aastat! Kena kudum, aitäh, et kasutasid minu sviitri malli. Ongi nii, et võib teha erinevate mustritega või üldse ilma, kui asi on kord selge. See koekiri on mullegi tuttav, hakkasin mõtlema, kas tal on ka mingi ametlik nimi olemas. Ja "Haapsalu salli" raamatus lk 116 on ta nimi "lihtne hagakiri". See on nuppudega, mis pole mõistagi obligatoorse. Kohe naaberleheküljel on "joonega hagakiri", vist Sul on siiski "lihtne".

Triin said...

Tänan Ülle ja Monika!

Anna, suur tänu! Mulle väga meeldivad Sinu kudumid ja nende saamislugu on alati väga huvitav jälgida. Veelgi toredam on see, et ka ajakiri Käsitöö on Sinu kudumid avastanud ja neid avaldab!

Vaatasin nüüd ka salliraamatust, on tõesti lihtne hagakiri. Samas mulle endale meenutas ta esimesena pigem vausaba ... ei hakka nüüd enam pealkirja muutma.
Kõigile teadmiseks, et tegemist hoopiski lihtsa hagakirjaga!

Nele said...

Naiselikult õrn ja kaunis!

Kai:) said...

Niiii nummi ja pehme-imearmas et kohe kallistama tahaks tulla:)Kindlasti üks väga soe ja mõnus riietus!

Heli said...

Soovin Sulle kogu südamest ilusat aastat ja palju rõõmu oma armsast perest!
Imearmas ja stiilne, Sinu leitud muster teeb veel eriti huvitavaks ja pilkepüüdvaks
See kudum on nii minu maitse, nagu kohe üks kudum olla saab! Ainult et mina küll paari päevaga sellist kaunitari valmis ei suuda kududa. Peaksin ikka ka proovima Anna stiilis kududa.

Triin said...

Tänan Nele ja Kai :)

Heli, aitäh heade soovide eest! Ja Anna stiilis kududa on tõeliselt mõnus :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails