Wednesday, January 19, 2011

Päikeseloojang

Ja ongi mu uus sviiter valmis, millest eelmises postituses põgusalt juttu oli :) Lõngatoonil oli imeilus nimetus - Sunset. Nii ongi mu uus soojendaja Päikeseloojangu nimeline.
 Inspiratsiooni sain taas Anna blogist. Alustasin 78 silmaga, kududes ülevalt alla ühes tükis. Pärast kasvatamist oli silmade arv 156. Lisaks kudusin kaeluseossa juurde 2 X 5 silma. Käistele eraldasin 2 X 39 silma, kaenla alla lõin 2 X 24 silma. Peamiselt kudusin parempidises koes. Kaeluse, alumise ääre ja käiste otsad kudusin pärlkoes. Sviiter peaks vastama suurusele M.
 Kanda võib mitmeti. Minu fotodel on näha, et lisasin paela. Lihtsa aasa abil on paela hõlbus sviitrilt eemaldada. Ka ilma paelata on kudum väga mõnus :)
Algselt oli plaanis kududa täispikad käised, kuid kudumise käigus mõtlesin ümber.
Lõngaga olen endiselt rahul :) Tegemist taas Drops Fabel´iga (50g/205m) ja tooniks Sunset. Vardad 3,5. Kulus 4,5 tokki.

Juba on käsil ka uus kudum. Lapsed saavad uued kampsunid. Lõngaks on Regia Silk (50g/200m/55%vill 25% polüamiid 20% siid). Sellest lõngast pole ma varem kudunud, aga esmamulje on hea.

Päikselisi talvepäevi!

13 comments:

Ülle said...

Ilus päikeseloojang...nagu naksti valmis! Tubli töö.

Monika said...

Väga ilus töö!

Tiina said...

Hästi ilus ja nii ruttu valmis......eks sellist mõnusat rõõmust lõnga olegi hea kududa

Sirtsuk said...

Ilus!

Yarnlover said...

Väga ilus, nagu alati! Kas oli huvitav sellest lõngast kududa - oli palju erinevaid toone või pigem ühtlane?

Heli said...

Triinu, oled juba kolmanda imekauni kudumi sel aastal valmis saanud, uskumatult lahe!

Triin said...

Aitäh Ülle, Monika ja Sirtsuk!

Tiina, tänan ja muidugi oli väga mõnus kudumine :)

Veronika, suur tänu! Toonid olid kuldkollased, õrnroosast- tumeroosani ja ka punane vilksatas sisse. Kui võrrelda Darkred/Bourggogne mix´iga, siis olid üleminekud pikemad. Mulle väga meeldis!

Suur, suur tänu Heli imeilusate sõnade eest! Hetkel lõpetasin endale kudumise ja käsil on laste kampsunid. Aga nendega kipub vist aega minema, sest olen endale mingi haiguse külge saanud ja peavalu ei lase kududa

Lemmi said...

Need värvid on tõesti super ja annavd villasoojusele veel lisa soojust.Aga ma ei suuda ära imestada, kuidas nii peenikese lõngaga nii suured riidetükid nii kiiresti valmis saavad. Minu imetlus!

Triin said...

Tänan Lemmi! Ilmselt on kiiruse taga ka mõnus lõng, mis lausa lippab näppude vahel :D

Anna said...

Kena kudum! Aitäh, et mu malli kasutasid! Varrukatega on jah igavene probleem, ma ei suuda kunagi otsustada, mis pikkusega jms.

Triin said...

Aitäh Anna! Käisepikkusega on tõesti alatasa probleeme ja väga raske on valida just see kõige sobivam pikkus.
Järgmiste kampsunitega seda probleemi õnneks ei tule :) Lastele lihtsalt peab kuduma pikkade varrukatega kehasoojad.

Maarit said...

Minu poolt ka kiidusõnad, väga ilus kampsun!
Mulle meeldivad väikeste varrastega kootud kudumid, sest nad on niiöelda õhemad ja kuidagi kaunimad (kuid ise mustreid valides, vaatan ikka jämedamate varraste poole :D). Aga jah, seal vaja seda püsivust, sest kudum valmib kauem, kui suurema vardaga kootud ese. Ent siinkohal võin ka öelda, et kui on lõbus lõng, edeneb töö ka kiirelt :)

Triin said...

Maarit, tänan! Siin oligi abiliseks see mõnus ja rõõmsatooniline lõng ;) Kuigi mulle tegelikult meeldivadki kõige enam kas nr 3 või 3,5 vardad :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails