Wednesday, November 24, 2010

Ristimiskleit

Kaunil jõuluajal ristitakse pisike beebipoiss. Beebipoisil on vahva vanaema, kes juba varasügisel minuga ühendust võttis. Tal olid juba olemas omad mõtted, mina panin juurde natuke omi mõtteid ja kokku sai selline kleit. Sama mustriga on kootud ka mütsike kleidi juurde. Mulle läks väga hinge ütlemine, et see kleit jääb jätkama nende pere traditsiooni. Seetõttu valisin väga hoolega lõnga, nii mõnedki variandid said välja "praagitud" ja lõpuks oligi järgi üks, mis tundus parim.
 Kleit täies pikkuses näeb välja selline. Kahjuks on praegused sombused ilmad võtnud igasuguse valguse ja fotod seetõttu kehvapoolsed. Aga ülevaate vast ikka annavad :)
 Kleit on kootud ülevalt alla. Mustri valisin ühest 1988 aasta saksakeelsest mustrikirjast, kus on suur valik kauneid kudumismustreid.
 Kleidi tagaosas on ka nööbid, et lapsele riietumine mugavam oleks.
 Kleidi äär, kaelus ja varruka otsad on üle heegeldatud, lisamaks pisut pidulikkust.
 Nii mütsil kui kleidil on lisandiks heegeldatud õiekesed, mis mulle meenutavad meelespäid :) Justki ütlemaks, et igal lapsel on oma kaitseingel ...
 Lisan ka ühe foto sellest, kui ristimiskleidi kudumine oli alles algusjärgus ...
Ja nüüd ka mõningad täpsemad andmed :)
Kleidil on pikkust 91cm. Lõng: Drops Alpaca valge toon, mida kulus 7 tokki. Valge toon pole päris lumivalge, vaid viskab veidi hallikat varjundit sisse. Abistasid vardad nr 3.
Lõng oli väga mõnus ja pehme, hää kududa :)

Tänan!

9 comments:

Heli said...

Millal, millal Sa ometi jõudsid! Imetlen nii töid kui Su nobedaid näppe. Muidugi, kes rõõmuga teeb, see ka jõuab ja siis on iga töös ka see miski, ilma milleta ...
Väga kaunis. Komplekt on täpselt nii armas, nagu igaüks oma beebi ristimiskleiti ette kujutaks. Lisaks veel soe ja pehme:)

Monika said...

Väga, väga ilus!

Külli said...

Tõeliselt kaunis ristimiskleit ...

Kai:) said...

Suu vajus lahti.....seda teost võib iseloomustada sõnaga"täiuslik".Mulle eriti meeldib,et oled suutnud teha ta poisilikuks...nende nummide siniste õitega ja mitte nii augulise pitsisatsiga....Super töö,õnnitlen!

Ülle said...

Samad sõnad...super töö! Ma ei jõua ära imestada kuidas sa nii kiiresti nii palju kleite oled jõudnud valmis kududa...väga tubli!

Triin said...

Heli, suur tänu!
Tegelikult olen ristimiskleiti päris pikalt kudunud ;) Samamoodi eelmised rahvuslikud kleidid, neidki alustasin vist juba septembris ... vahepeal polnud saada alpaca lõnga ja nii see aeg veereski.

Monika ja Külli, tänan!

Kai, suur rõõm on kuulda, et kleit poisterahvale sobilik on :) Ma nimelt pole veel vanaemalt tagasiside saanud ja seetõttu ei julge veel rõõmustada.

Tänan, Ülle!

Diana Tammann said...

Imeilus! :))

Nele said...

Titad ja nende asjad tekitavad heldimust, nii puudutas ka ristimiskleit hinge. Õnnis-kaunis kudumike!
Traditsioonid mulle endale väga meeldivad.

Triin said...

Suur tänu Diana ja Nele!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails