Sunday, August 1, 2010

Romantilise lehesalli pikk lugu

Kunagi aastaid tagasi kudus mu ema kauneid pitssalle, millest meil ühtki järgi pole. Kõik said kootud kingituseks ... Raamat "Pitsilised koekirjad", oli meil riiulis ja lapsena ma aeg-ajalt "mängisin" selle nimetusega ega tabanud, mida tähendab pitsiline koekiri ... Pits tundus midagi luksuslikku ja suurejoonelist, aga raamatus olevad pildid olid lapse jaoks nii igavalt must-valged. Tohutu pettumus!
Täiskasvanuna avastasin ma "Pitsilised koekirjad" selle õiges võtmes. Sellest, lapsele igavast raamatust, kujunes üks mu lemmikuid. Ja kui eelmisel aastal ilmus veel "Haapsalu sall", siis ... oh seda rõõmu :))) Lisaks meeldis mulle väga sirvida Nancy Buch´i raamatut Knitted Lace of Estonia ja lõpuks rändas ka tema minuga poest koju :)
Ema on kogu aeg jälginud minu tegemisi ja vahel ikka ise ka näppe liigutanud :) Meil on hoopis erinev käsitöö käekiri. Ema koob või heegeldab tarmukalt, läbimõeldult ja alati üht asja korraga. Ma imetlen väga tema sihikindlust ja detailide lihvimise oskust! Mitte, et mina sihikindel või täpne poleks ... aga ... Mina tegutsen mitme asja kallal, kirgastun emotsioonidest, ihalen järgmise töö järele ja  vaimustun iga uue asja valmides.
Samas olen ma oma emmelt väga-väga palju õppinud! Ja nüüd on vahel nii, et muna õpetab kana ;)
Lehesall on minu emme kootud.
Kevadel leidis mu ema, et ta kooks endale meelsasti kolmnurkse pitsilise salli. Sobiva kirja leidsime Nancy Buch´i raamatust "Knitted Lace of Estonia", mustriks Triangular Scarf in Leaf pattern. Suuruse osas tegi ema muudatusi, muidu vastab kõik Nancy Buch´i õpetusele.
Tegelikult üritasin kohe alguses märku anda, et paremini sobiks emale kandmiseks ristkülikukujuline pitssall. Minu arvamust kuulda ei võetud ja nii tuli kolmnurkne sall. Ja nüüd arvas emme, et ta siiski kolmnurkset ei taha ning kooks endale uue ristkülikukujulise salli. Vahel ikka tasuks oma last ka kuulata :)))
Seega, siinne lehesall on otsimas endale omanikku ;)
Salli suuruseks on 190 X 110 cm.
Just selline mõnus sall, mida on hea jahedal hetkel ümber võtta. Ühtaegu romantiline ja praktiline :)
Äärepits on ühes tükis külge kootud. Sall on toonilt naturaalne ja sobib väga hästi erinevate riietuste juurde :)
Emaga koos leidsime salli tarbeks väga kuningliku lõnga, mille koostises on 10% naturaalset siidi, 10% kašmiiri, 60% meriinovilla ja 20% polüamiidi. Katsudes on sall mõnusalt sile ja väga pehme. 
Lõng: Royal Austermann, kulus 6 tokki. Abistasid vardad 3,5 ja 5.

Sall on saadaval ja läheb müüki minu Disainimaja poodi!

Vabandan, kui minu jutt sai liialt pikk ja igav! Selle kaudu rääkisin endale mõned asjad selgeks :)

Et meil ikka oleks kellelt õppida!
Aitäh külastamast!

7 comments:

Heli said...

Vaatasin fotosid ja püüdsin mõistatada, mis lõngast kootud. Hea lõng valitud. Armastan ise väga-väga mohäärlõngu ja kergelt karvast kudumipinda, aga samas on nii tüütu pärast riideid karvadest puhastada, kui oled sellise salli näiteks musta kleidi peale võtnud. Su ema kootuga seda hirmu pole. Põnev oleks näha varsti uut ja õiget õlakatet.

Monika said...

Ütle emale edasi, et väga ilus sall on välja tulnud!
Jään samuti siis seda "õiget" ootama.

Monika said...

Tahtsin veel lisada, et minu arvates ongi kahte sorti kudujaid, need kes vaid üht asja koovad ja need, kel 100+1 projekti varrastel ja mõtetes. Ise kaldun selle teise poole, aga vaatan alati austusega esimeste poole :)

Ülle said...

Ilus sall, minu kiidusõnad palun edasi anda:)

Triin said...

Tänan, Heli :) Uue õlakatte jaoks valisime Kid Silk Haze ja mustriks ühe vausabakirjadest.

Aitäh, Monika! Ütlen emale head sõnad edasi, tal on selle üle väga hea meel :) Ma imetlen väga neid, kes suudavad vaid üht asja korraga teha! Mu ema on üks sellistest :)

Ülle, suur tänu! Ütlen kiidusõnad edasi :)

Heli said...

Ah, nii et ikka kohevam lõng sai valitud!

Triin said...

Heli, jaa valisime kohevama lõnga :) Nüüd juba ca 20cm kootud ja tõotab tulla kaunis.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails